Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2018 09:08 - Головин - младеж с потенциал на световна звезда
Автор: sportcom Категория: Спорт   
Прочетен: 766 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 15.06.2018 09:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 
Вчера следобед домакинът на Световното първенство Русия започна своето участие по фанастичен начин, след като спечели мача на откриването срещу Саудитска Арабия с 5:0. Не, че беше някой извънземен мач, дори напротив. Виждал съм дори нулеви равенства, в които игровите достойнства са били в пъти по-отчетливи от показаното в този двубой. Защитата на гостите изглеждаше така, все едно всичките й членове са се сдобили с краката на Деян Ловрен от периода му преди партньорството в Върджил Ван Дайк в "Ливърпул", вратарят им беше адекватен като тежък махмурлия при събуждане, а атаките им, макар и не малко на брой, бяха толкова хаотични и безидейни, че се чудя дали руският страж Игор Акинфеев не си подремваше в определени периоди от мача.
Но колкото и да им беше лесно на домакините, иска се и наличие на талант в редиците ти, за да постигнеш такава гръмка победа на Световно първенство, пък била тя и срещу състав, на когото дори найи-изявените му играчи пречат сами на себе си да покажат нещо впечатляващо.
ТАЛАНТ - именно тази дума е достойна за синоним на името на един от младите играчи в "сборная", който снощи обра овациите. Александър Головин. 22-годишният кадър на ЦСКА (без тире) (Москва) беше просто изключителен. Да изработиш две попадения и сам да вкараш едно в рамките на един двубой никога не е лесно, дори ако си Лионел Меси с екипа на "Барса" в сблъсък с нещо като "Хетафе", да речем. Подаванията му към Газински и Дзюба, съответно за първия и третия гол, бяха като по конец и то от игрови ситуации, а не при статични положения, а фактът, че се разписа в последната минута на даденото от съдията продължение, при резултат 4:0, вместо вече лежерно да очаква последния съдийски синал в този отдавна решен мач, говори за наличието на хъс и ентусиазъм, на желание да се раздава докрай. Единствената му слабост на този етап изглежда склонността към нарушения, като снощи малко преди края на срещата беше  "декориран" в жълто от един иначе много либерален съдия заради поредица от непозволени намеси, но все пак никой не е перфектен.
Говори се, че този младеж вече се е договорил с "Ювентус" и ще подпише с "бианконерите" веднага след края на Мондиала, в торинския гранд случайни трансфери няма (да, Валери Божинов също не беше такъв, защото по онова време заслужено си беше извоювал славата на голям талант, но откъде да знаят в Торино, че нападателят влага повече енергия в дейността на оная си работа, отколкото в тази на краката си). Възможно е обаче и други европейски клубни "акули" да се намесят в борбата за подписа му, ако продължи да се представя така на Световното, а нещо ми подсказва, че ще продължи.
И все пак трансфер на запад винаги е риск, особено когато говорим за руски играчи, които иначе в първенството на родната си страна са блестящи. Поне е така през последните години. Помните ли Аршавин в "Арсенал" и Юрий Жирков в "Челси"? Защото дори сред феновете на двата лондонски гранда има ткива хора, които не ги помнят. Дали и Головин няма да се окаже един твърде надценен трансфер, когато започне да се изявява с екипа на торинския гранд или на някой друг голям европейски клуб?
Както се казва, ще поживеем, ще видим. Но на този етап Головин изглежда като една бъдеща голяма звезда на световния футбол, за която тепърва ще се говори и пише много. А той дане се опази психически и физически, за да продължи да радва очите на ценителите още много години!


Тагове:   футбол,   Русия,   головин,


Гласувай:
0



1. krumbelosvet - Веселите двоица
22.06.2018 15:07
Към Божинов, уви, май се добавя и Гришо. И това май е нек,ва ГЕОГРАФСКА особеност. като породата "Българска каракачанка", селектирана от ББ, за която самият ББ каза, че е чудесно куче, но види ли кучка, става неуправляемо... Това свойство май иде от тркийските Дионисиеви празници, от които доскоро беше в обръщение БОЙНИЯТ ВИК НА СВАТБАРИТЕ "Ииии ху(.) ху(.)ииии"!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sportcom
Категория: Спорт
Прочетен: 6738
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031